Ke luar negara?

Ketahui kadar perayauan kami untuk destinasi anda.

Cara memulakan perayauan
pada peranti anda?

1 Buka Aplikasi MyYes

Aktifkan servis Perayauan antarabangsa menerusi aplikasi MyYes.

2 Pergi ke Tetapan

Pilih Rangkaian Mudah Alih.

3 Klik pada Operator Rangkaian

Setelah senarai rangkaian dipaparkan, pilih operator perayauan pilihan untuk sambungan.

4 Pergi ke Rangkaian Mudah Alih

Aktifkan Data Perayauan dan Data Mudah Alih mengikut tetapan pada peranti mudah alih anda.

Untuk sesetengah telefon Android, anda mungkin perlu memilih SIM anda untuk mengaktifkan Data Perayauan.

Buat panggilan ke luar negara?

Nikmati nilai hebat dengan kadar International Direct Dialling (IDD) berikut.

Soalan Lazim

Perayauan Yes (YesRoam) memberikan anda data perayauan tanpa had apabila anda disambungkan ke operator rakan perayauan pilihan Yes semasa melancong ke luar negara.

Perayauan Yes (YesRoam) adalah tersedia untuk pelanggan Pascabayar Yes. Selepas mengaktifkan servis bagi langgan perayauan, sila pastikan perayauan anda diaktifkan melalui aplikasi MyYes > Perayauan Yes (YesRoam) > Pengaktifan Roaming. Deposit perayauan mungkin diperlukan. Anda akan dilanggan secara automatik sama ada bagi Perayauan Yes (YesRoam) Daily atau Perayauan Yes (YesRoam) Monthly apabila anda tiba di negara yang dilawati dan disambungkan ke operator perayauan pilihan.

Nota: Jika anda adalah pengguna talian utama, anda boleh membantu talian tambahan anda untuk mengaktifkan Perayauan Yes (YesRoam) dengan meningkatkan had kredit atau membayar deposit perayauan melalui aplikasi MyYes. Log masuk ke akaun utama > Pilih talian tambahan pada meny pilihan > Klik Lagi > Roaming > Aktifkan Langganan > Tambah Sekarang untuk tingkatkan had kredit atau bayar deposit > Pengaktifan Roaming.

Perayauan Yes (YesRoam) Monthly menawarkan data perayauan tanpa had percuma di bwah Pelan Pascabayar Yes Infinite dan Yes Infinite+ Yes. Tawaran ini juga termasuk panggilan masuk percuma dari semua negara dan panggilan keluar percuma ke mana-mana nombor Malaysia semasa berada di negara perayauan. SMS akan dikenakan caj mengikut kadar perayauan di www.yes.my/ms/roaming.

Lihat semua soalan lazim