Apakah Network Test Drive?

Network Test Drive kami memberi anda peluang untuk mengalami data Yes 5G tanpa batasan secara PERCUMA tanpa sebarang komitmen. Lihat prestasi rangkaian kami berbanding penyedia perkhidmatan rangkaian anda supaya anda boleh tukar ke Yes 5G dengan yakin.

Nikmati Rangkaian
Terpantas Malaysia!

Disahkan oleh OOKLA selama 2
tahun berturut-turut!

Data dan Kelajuan 5G
Tanpa Batasan

PERCUMA selama 30 hari.

Kekalkan peranti &
penyedia perkhidmatan
rangkaian.

Aktifkan Yes eSIM serta-merta
dari telefon anda.

Dapatkan eSIM PERCUMA anda

Langkah 1

Daftar dan isi butiran anda.

Langkah 2

Anda akan menerima kod bar Yes eSIM dalam e-mel anda.

Langkah 3

Muat turun Aplikasi MyYes pada peranti anda untuk mengaktifkan.

Langkah 4

Klik ‘Aktifkan SIM’ dan imbas kod bar.

Langkah 5

Setelah pengaktifan berjaya, anda akan dilog masuk secara automatik ke aplikasi MyYes.

Perjalanan anda bermula di sini.

Ke garisan, sedia, MULA!

Kami telah memenangi Rangkaian Mudah Alih Terpantas Malaysia!

Kami sangat berbangga kerana menjadi pemenang anugerah Speedtest Ookla untuk Rangkaian Mudah Alih Terpantas Malaysia selama bertahun-tahun berturut-turut.

Ketahui Lebih

Miliki Yes 5G tidak pernah semudah ini dengan Yes eSIM!

Dengan pengaktifan Yes eSIM yang mudah, kini anda boleh mengalami kuasa Yes 5G dengan segera.

Ketahui Lebih

Soalan Lazim

Yes Network Test Drive membolehkan anda mencuba rangkaian Yes dengan data dan kelajuan 5G + 4G tanpa had selama 30 hari PERCUMA melalui eSIM. A da boleh aktifkan pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja, dengan perkhidmatan semasa anda dengan penyedia rangkaian semasa anda. Anda akan dapat mengalami Rangkaian Mudah Alih Terpantas di Malaysia pada telefon yang disokong oleh eSIM. Anda boleh rujuk pada terma dan syarat Yes Network Test Drive untuk maklumat yang lebih lanjut.

Dengan Yes Network Test Drive, anda boleh mencuba rangkaian Yes pada telefon anda sendiri dengan mengaktifkan rangkaian Yes sebagai penyedia perkhidmatan kedua dengan menggunakan Yes eSIM dengan mengekalkan perkhidmatan rangkaian semasa anda. Pelan bagi Yes Network Test Drive adalah percuma dan sah selama 30 hari. Anda boleh mengalami Rangkaian Mudah Alih Terpantas di Malaysia dengan telefon yang disokong oleh eSIM.

Ya, anda boleh menaik taraf pelan anda melalui Aplikasi MyYes. Jika anda berminat dengan pelan bundel telefon Yes, anda boleh mengunjungi mana-mana Yes Stores, Rakan Niaga Yes atau layari www.yes.myuntuk maklumat yang lebih lanjut.

LIHAT SEMUA SOALAN LAZIM